середу, 28 вересня 2016 р.

ПЄІ на VІІІ-ому Фестивалі молодіжної книги на вулиці Дворцовій

«Бібіомісто щасливих людей» - під таким гаслом відбувся VІІІ-ий Фестиваль молодіжної книги на вулиці Дворцовій, традиційно присвячений Всеукраїнському дню бібліотек. За підтримки Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА, магазину «Kancler.com» та комп’ютерного центру «Magnus» цьогорічний Фест відкрив безліч можливостей для нашої молоді. Офіційну церемонію відкриття розпочав військовий духовий оркестр Кіровоградського гарнізону, який приємно вразив гостей своїм репертуаром та професіоналізмом виконання.
З 10.00 до 15.00 учасники та гості свята разом з бібліотекарями «жили» у «щасливому» місті зі своїми вулицями, проспектами, центрами та кварталами. «Проспект виставковий» радував учасників заходу книжковими виставками та виставками творчих робіт. Зокрема ПЄІ дав змогу жителям міста більше дізнатися про євроінтеграційний рух України та розширити свої знання про міста Європи. Привертали увагу і фотовиставки – дизайнера костюмів Світлани Ігнатьєвої та обласної організації «Спілки вірмен України».
У «Hand-made районі» кожен мав змогу вибрати улюблене заняття для себе: гончарство, бісероплетіння, арт-розпис, мистецтво енкаустики, нетрадиційні техніки малювання, ляльки-мотанки тощо. Представники салону краси «Natali & nails» та студенти Кіровоградського професійного ліцею сфери послуг просто неба створили справжні студії краси, розписуючи нігті, заплітаючи неперевершені коси, роблячи make-up та флеш-тату усім бажаючим.

На «Вулиці безпеки та здоров’я» діяв пункт анонімного тестування на ВІЛ/СНІД від КЗ «Обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом». Патрульна служба Національної поліції та представники Кіровоградського обласного військового комісаріату проводили консультації з молоддю щодо контрактної служби та правил безпеки. Виставку вибухонебезпечних предметів та програму для «майбутніх» рятувальників організували представники Управління ДСНС України у Кіровоградській області. Також великим попитом користувався спортивний майданчик від відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради. Тут молодь влаштовувала справжні турніри з шахів, хокею та футболу.
Надзвичайно цікаве дійство відбувалось і у «Фестивальному Центрі». Творчо-обдарована молодь дарувала гостям фесту гарний настрій та свої таланти. Модний показ та вокальні номери вихованців імідж-центру «Ольга» зірвав справжні овації та подарував безліч схвальних відгуків відвідувачів. Усі просто закохались у юних моделей, що демонстрували яскраві костюми дизайнера Ганни Горлової. Вокальні та танцювальні таланти молодих аматорів Кіровоградщини не залишили байдужими нікого. Драйву додала й творча програма театральної студії «Маска» Кіровоградського ОЦДЮТ. Музичні номери у виконанні учнів та викладачів Кіровоградської музичної школи №1 ім. Г.Г.Нейгауза захоплювали своїм звучанням та шармом.
Вихованці шкіл бойового мистецтва УШУ та Кіровоградської обласної федерації Лао-муей – Спортивний клуб «України» показали справжнє шоу східних бойових мистецтв, від яких перехоплювало подих.
Що ж означає бути щасливим? Про це усі дізнавались у «Провулку фестивальних акцій та розваг». Для кожного щастя має своє значення і часто, щоб бути щасливим, багато не потрібно. Хтось стає щасливим смакуючи улюблене тістечко, чиєсь серце зігріває кава або чай вранці. Разом з партнерами бібліотеки, які підтримали цьогорічний фестиваль, ми пригощали та нагороджували переможців вікторин та квест-мандрівок «смачними» призами. Так кав’ярня «Мокко» надала сертифікат на безкоштовне відвідання закладу учасникам бібліотечного квесту. Фірма «Ласка» пригощала морозивом переможців «смачної» вікторини. «SHO-бар» запросив на справжню мандрівку територією бару, де учасники знаходили підказки та збирали пазли. За результатами найспритніші отримали 3 подарункові сертифікати по 100 гривень кожен. Також приємними сюрпризами для гостей були сертифікати на відвідання боулінгу від постійного партнера Фестивалю – розважального клубу «Velvet».

У «Кварталі ідей» відвідувачі могли пройти тестування від Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості або чудово відпочити на майданчику тайм-клубу «Берлога».
Вже стало гарною традицією в рамках Фестивалю спільно з громадською ініціативою «Армія SOS» проводити акції на підтримку наших хлопців, що знаходяться в зоні АТО. Цього разу на благодійному розпродажі книг вдалося зібрати майже 600 гривень. Дякуємо кропивничанам за небайдужість.

Ми вдячні усім учасникам та партнерам цьогорічного Фестивалю за участь та підтримку діяльності бібліотеки і чекаємо на нову зустріч на наступному – ІХ-му Фестивалі молодіжної книги на вулиці Дворцовій!









вівторок, 27 вересня 2016 р.

Відкриваємо Європу

27 вересня, в рамках Пункту європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся», для студентів Кіровоградського технікуму механізації сільського господарства проведено урок-подорож «Відкриваємо Європу».

Студенти прослухали цікавий захід про історію виникнення Євросоюзу, культурне та економічне життя Європи, переглянули унікальні відео про європейські міста, познайомилися з книжковими фондами бібліотеки з питань євроінтеграції.

вівторок, 13 вересня 2016 р.

Світ мандрів: Ірландія


Ірландія – держава в північно-західній Європі, що займає більшу частину острова Ірландія; член Європейського союзу з 1973 року.
Кажуть, якщо ви хоча б один раз відвідали Ірландію, вже ніколи її не забудете. І це правда.
Ірландський ландшафт має загадковий вплив на туристів. У першу чергу, завдяки багатій історії країни і того, що Ірландія вважається місцем проживання ельфів, фей та гномів.
Символом країни є рослина трилисник, яка росте тут майже скрізь.
Ірландія відома у світі як «Смарагдовий острів». Важко сказати, хто саме пофарбував її у зелений колір, але іншого кольору в ірландській палітрі майже не зустрічається – зелені поштові і сміттєзбиральні машини, шкільна форма, жилети робітників і сувеніри в магазинах, навіть літаки національних компаній теж зеленого кольору.
13 вересня у відділі мистецтв для студентів Кіровоградського машинобудівного коледжу було проведено віртуальну екскурсію «Світ мандрів: Ірландія».

Під час заходу студенти дізналися про історію національного ірландського танцю та історію створення костюма, про звичаї ірландців, національні страви, популярні види спорту та цікаві місця, які, будучи в Ірландії, обов’язково треба відвідати.

пʼятницю, 9 вересня 2016 р.

До перемог разом із бібліотекою

9 вересня бібліотека приєдналась до святкування Дня фізичної культури і спорту, яке відбулося в Ковалівському парку.
Спорт здатен об’єднувати країни та людей, саме тому бібліотекарі роздавали молоді листівки з інформацією про розміщення та діяльність Пункту європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся».
Традиційно, бібліотекарі також підготували книжкову виставку «СITIUS, ALTIUS, FORTIUS (швидше, вище, сильніше)», з якої учасники акції дізнались про світові рекорди українців, спортивних кумирів та здоровий спосіб життя. Окрім цього для юних спортсменів проведено майстер-клас з арт-розпису на спортивну тематику.