середу, 26 жовтня 2016 р.

Подорожуємо Європою не виходячи з бібліотеки

26 жовтня в Інтернет-центрі бібліотеки проходило в рамках Пункту європейської інтеграції «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся» цікаве практичне заняття «Методи самостійної роботи з електронними джерелами інформації». Під час роботи відвідувачі бібліотеки змогли ознайомитись з корисними ресурсами інтернету, знаходили інформацію, що стосувалась різних європейських країн, а також – нашої Батьківщини. За допомогою google maps прогулялись вулицями Відню і Парижу, не виходячи з приміщення бібліотеки, відвідали Музей воскових фігур мадам Тюссо у Лондоні.

понеділок, 24 жовтня 2016 р.

Книжковий Біг-Бен в Кропивницькому

В цьому році Молодіжна секція української бібліотечної асоціації запропонувала всім бажаючим взяти участь у новому проекті «Display-кросинг».
Оскільки, 2016 рік оголошено Роком англійської мови в Україні, а вежа Біг-Бен вже давно є символом як Англії, так і всього англійського, цьогорічна подорожуюча виставка отримала назву «Книжковий Біг-Бен».
Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва стала учасницею цієї мобільної книжкової виставки.
24 жовтня працівники відділу абонементу створили виставку-інсталяцію, яка допоможе всім охочим вивчити англійську мову. Серед іноземних мов англійська стоїть на першому місці і вона вже давно вийшла на міжнародний рівень. Англійська - це мова бізнесу, подорожей, науки, навчання, інтернету і т.д. Вона об'єднує людей та допомагає отримувати знання.
Виставка «Книжковий Біг-Бен» складається з трьох розділів. Перший розділ «Do you speak English?» включає в себе словники, розмовні теми, тести, репетитори, комплексні та методичні довідники.
Другий розділ «Читай в оригіналі» ознайомить користувачів бібліотеки з творами відомих письменників Великобританії. Зокрема, В. Шекспіром, Ч. Діккенсом, Ш. Бронте, А. Крісті, А. Конан Дойлем, О. Уайльдом і т.д.
З останнього розділу виставки «Мова, що стирає кордони» всі охочі дізнаються про твори англомовних письменників. Не секрет, що англійською розмовляють не тільки у Великобританії, а й в Ірландії, США, Канаді, Нігерії, ПАР, Зімбабве, Сінгапурі, Малайзії, а також в Австралії. Поки ви читаєте цей текст, 700 мільйонів осіб в усьому світі вивчає англійську мову!
Отож, запрошуємо всіх бажаючих завітати до відділу абонементу! Там усі охочі можуть не тільки ознайомитись з цікавою літературою, а й сфотографуватись із самою королевою.

вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Тиждень коду

З 15 по 23 жовтня 2016 року в Україні втретє проходить Європейський Тиждень Коду. Ця ініціатива започаткована у 2013 році Нієле Кроес, єврокомісаром з питань цифрових технологій. Упродовж Тижня Коду сотні заходів організовано в різних країнах Європи і за її межами (в Австралії, Тайвані, Єгипті) Усі вони проходять під гаслом: «Технологія формує наше життя, але ми дозволяємо меншості вирішувати, як її використовувати». 


Головна мета Тижня – сприяти поширенню інформації про кодування та створення різноманітних додатків, ігор за допомогою коду. Заходи у рамках Тижня спрямовані на те, щоб залучити якомога більше людей до програмування, показавши юним, дорослим і літнім людям практичне застосування коду, і розвіяти міфи щодо складності програмування.
Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва та громадська організація ТІМО «Відкриті двері» вирішили також долучитися до цієї акції і провели «Годину коду» для студентів та вчителів Кіровоградського будівельного коледжу.

Учасники Години Коду, що проходила в бібліотеці, відкрили для себе секрети програмування і відзначили, що, виявляється, це зовсім не складно, а навіть весело. А, створивши власний код, захотіли дізнатись більше, тому й зацікавились літературою з книжкової викладки «Програмувати - це просто!», навіть взяли декілька книжок додому для поглибленого вивчення.