четвер, 25 травня 2017 р.

Участь у Єврофесті-2017

Восьмий рік поспіль у Кропивницькому проходить фестиваль «Єврофест», на якому національні товариства та євроклуби з усієї області презентують особливості історії, родзинки  культури та традиційної кухні країн Європи. Дане дійство проведено в рамках Дня Європи 2017.
Відкриття «Єврофесту-2017» відбулося у Ковалівському парку за участю представників євроклубів, діаспор, громадських організацій, діячів культури та мистецтва.
У рамках заходу працювали творчі майстерні, інформаційні та ігрові майданчики, діяли виставки кращих робіт талановитої молоді, присвячені Дню Європи, інтерактивний стенд, квест-гра, вікторина та флеш-моб за участю євроклубів. 
На запрошення Ради євроклубів Кіровоградської області Кіровоградського обласного центру дитячо-юнацької творчості – одного з організаторів «Єврофесту - 2017» наша бібліотека також долучилася до заходу. Бібліотекарі запропонували молоді – членам євроклубів шкіл області та мешканцям міста літературу з пункту європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся», а також для усіх бажаючих було проведено пазл-вікторину «Що я знаю про Європу?». Правильно відповівши на усі запитання, учасники з допомогою пазлів відкривали прапор Євросоюзу з картою України. Як завжди, цікавим для молоді був майстер-клас з арт-розпису в українському та європейському стилях. Чимале захоплення викликав майстер-клас із плетіння фінічок у патріотичному стилі.
Крім цього, палатка нашої бібліотеки була однією із станцій квесту єврофестивалю. Бібліотекарі запропонували учасникам розставити відповідність між країною та її прапором, визначити мову країн Євросоюзу, якою було написано привітання.

Відвідувачі та учасники отримали море позитивних емоцій та знайшли нових друзів.

Немає коментарів:

Дописати коментар