середу, 26 квітня 2017 р.

Швейцарія – країна високих гір та смачного шоколаду

26 квітня, в рамках туристичного експресу «Подорожуймо Європою!», для студентів Кіровоградського медичного коледжу імені Є. Й. Мухіна у відділі мистецтв проведено віртуальну подорож «Швейцарія – країна високих гір та смачного шоколаду».
Що ми знаємо про Швейцарію?
Швейцарія (офіційна назва Швейцарська Конфедерація) – нейтральна конфедеративна республіка в центральній Європі, що межує з Німеччиною, Францією, Італією, Австрією та Ліхтенштейном.
Главою держави є президент, а найвищим органом влади – двопалатні Федеральні збори.
Швейцарія дотримується політики стабільного нейтралітету. З середини XIX століття держава не брала участі у збройних конфліктах, також їй вдалося оминути й обидві світові війни XX століття. Це допомогло вберегти країну від руйнації та заощадити на військових витратах.
У пересічного громадянина Швейцарія асоціюється, насамперед, з банками, надійними годинниками, смачним шоколадом і сиром, альпійськими луками, шале на березі озер, лижними трасами і надзвичайно високим рівнем життя.
Під час віртуальної подорожі молодь дізналася про історію міста Берн – столиці країни, чому символом Берна є ведмідь, зображеннями якого прикрашено все – вітрини магазинів, листівки, фонтани, куранти годинника.

Студенти мандрували вулицями Цюриха та відвідали найцікавіші музеї, із захопленням спостерігали за тваринами зоопарку, який вважається у Європі одним із кращих зоопарків. Також вони побачили знаменитий фонтан Же д'О у Женеві та квітковий годинник, і, звичайно ж, «продегустували» відомий у всьому світі швейцарський шоколад.

Немає коментарів:

Дописати коментар