пʼятницю, 1 вересня 2017 р.

Дізнаємося про Європу більше

Новий навчальний рік для багатьох школярів нашого міста  розпочався із першого уроку на тему «Крокуймо до Європи з Україною в серці».
Для учнів НВО «Вікторія-П», ЗОШ № 4 та гімназії-інтернат-школи мистецтв бібліотекарі відділу популяризації книги провели історичний екскурс «Європа – цивілізаційний вибір України» та віртуальну мандрівку  «Європеєць – в Україні, українець - в Європі», під час якого ґрунтовно розповіли про історію створення ЄС. Учасники заходу розширили знання про цінності та ідеали ЄС. Слухачі також віртуально помандрували європейськими країнами, дізналися про мальовничі куточки та історію відомих міст.
Бібліотекарі  відділу сприяння технічній творчості молоді на базі НВО № 20 провели перший урок на тему «Поважаю європейські цінності – будую сучасну Україну» та розповіли учням про основні норми й принципи функціонування європейської спільноти: демократію, верховенство права, рівність, толерантність та мир. Школярі дізнались про принципи роботи найвпливовіших європейських організацій – Раду Європи та Європейський Союз. Також, більш детальну увагу було приділено Європейським конвенціям з прав людини, по боротьбі з тероризмом, рівності між чоловіком і жінкою, захисту прав особистих даних та про охорону живої природи. Доповнили розповідь відеоролики, в яких у стислій формі розповідається про побудову Європейського союзу та переваги вступу України до Європейської спільноти.
Бібліотекарі відділу абонементу для учнів ЗОШ №32 провели урок-подорож «Відкриваємо Європу», під час якого познайомили молодь з найбільшими європейськими містами, найвидатнішими особистостями Європи, які досягли значних успіхів у науці, мистецтві, спорті, розповіли про історію створення Європейського Союзу та його структуру.

Бібліотекарі для відвідувачів підготували книжкову виставку «Пізнаємо Європу, вивчаємо світ» та зробили її огляд.
      

Немає коментарів:

Дописати коментар