четвер, 6 грудня 2018 р.

Участь в обласному Фестивалі німецької культури серед учнів ПТНЗ


30 листопада, в рамках відзначення Року Німеччини в Україні, Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка на партнерських засадах взяла участь у проведенні фестивалю «Festival der talentierten Jugend» серед учнів навчальних закладів професійної (професійно-технічної) освіти області. Організатор заходу – Центральноукраїнський державний будинок художньої та технічної творчості.
Під час концертної програми виконувалися німецькі народні й популярні сюжетні танці, лунали твори німецьких поетів та класичні музичні композиції.  
Бібліотекарі у приміщенні Кіровоградського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького, де відбувався Фестиваль, оформили книжкову виставку “Німеччина – країна традицій”. Тут були представлені книги з історії, географії, економіки, державного устрою Німеччини, підручники, самовчителі, художні твори класиків та сучасних письменників Німеччини у перекладі українською, художні твори німецькою, а також альбоми з мистецтва, спорту тощо. Доповнювали виставку портрети відомих людей Німеччини та світлини подій, що стали брендами цієї країни.
Гарним доповненням виставки стала література, що надійшла від Посольства Німеччини в Україні. Відтепер книги “Факти про Німеччину”, “Підтримка України Німеччиною” та газету “The German Times” запитуйте у відділі абонементу бібліотеки.
Книжкова виставка “Німеччина – країна традицій” викликала жвавий інтерес у молоді – учасників обласного Фестивалю та стала своєрідною фотозоною.
Отже, усіх, хто вивчає німецьку мову або цікавиться культурою Німеччини, запрошуємо у відділ абонементу для ознайомлення з літературою.







Немає коментарів:

Дописати коментар