вівторок, 14 червня 2016 р.

До бібліотеки завітали колеги з навчальних закладів



14 червня бібліотеку відвідали бібліотекарі навчальних закладів області, які проходять навчання в Кіровоградському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти ім. В. Сухомлинського. Для них було організовано екскурсію відділами бібліотеки, під час якої учасники ознайомилися з напрямками роботи книгозбірні та новими формами роботи з молоддю, діяльністю нещодавно створеного Пункту європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся». Бібліотекар-координатор проекту розповіла про проект бібліотеки зі створення ПЄІ та продемонструвала можливості використання електронної читанки у наданні користувачам вільного доступу до повних текстів книг з євроінтеграції, яких немає у фонді бібліотеки.
Екскурсія закінчилася переглядом відеороликів про проведення вуличних акцій «Бібліоstop Європою» (до Дня Європи) та «Родина-FEST» (до Міжнародного дня захисту дітей), адже фахівці Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва завжди із задоволенням діляться набутим досвідом роботи зі своїми колегами.
Для бібліотекарів навчальних закладів області було також проведено тренінг «Медіаграмотність для громадян». На ньому учасники ознайомилися з вправами, які можна використовувати під час проведення бібліотечних заходів для молоді, оскільки навчання юнаків та дівчат аналізувати і критично оцінювати отриману інформацію, помічати пропаганду, цензуру або «однобокість» в новинах і різних суспільнозначущих програмах є на сьогодні надзвичайно важливим. Володіння знаннями з медіаграмотності дозволяє людині виокремити з потоку інформації так звані «фейки», це унеможливлює маніпулювання її свідомістю.

Немає коментарів:

Дописати коментар