середу, 1 березня 2017 р.

Німеччина: відома й невідома

Німеччина: відома й невідома

23 лютого 2017 року учні гімназії-інтернату – школи мистецтв вирушили разом із працівниками відділу абонементу у віртуальну мандрівку «Німеччина: відома й невідома», присвячену Року німецької мови в Україні.
Німеччина знаходиться в самому серці Європи, тому її відвідує дуже багато туристів. Якщо говорити про те, що цікавого тут, то перш за все варто сказати про самобутність цього краю. Жодна людина, яка відвідала Німеччину, не зможе залишитися байдужою до неї і до її народу.
Саме про особливості менталітету, сімейні цінності, винаходи, культурні надбання та уподобання німців дізналися учні. Також, разом з бібліотекарями вони вивчили деякі німецькі слова і дізналися про те, що німецька -це одна із найбільш популярних мов у світі. Нею розмовляють понад 100 млн. чоловік. Вона - друга за кількістю мовців у Європі після англійської.

Крім цього, працівники відділу абонементу оформили книжкову виставку «Читаймо німецькою». На якій були представлені твори класичної та сучасної німецької літератури: Беля, Гете, Гейне, Ремарка, Зюськінда та ін.

Немає коментарів:

Дописати коментар