понеділок, 26 грудня 2016 р.

Італія туристична

Італія – це країна Середземномор'я, що входить до складу «великої сімки», займає Апеннінський півострів, острови Сицилію, Сардинію та інші невеликі острови. Італія є членом ООН, НАТО та ЄС.
Італія – це країна з багатим історичним минулим, країна, яку відвідують мільйони туристів щороку. Побувавши тут один раз, ви обов’язково захочете повернутися. В Італії можна відпочивати практично скрізь, починаючи від великих міст, і закінчуючи маленькими селами.
19 грудня для студентів Кіровоградського машинобудівного коледжу було проведено слайд-подорож «Італія туристична».
Здійснивши віртуальну мандрівку Італією, студенти дізналися про дивовижні архітектурні пам’ятки та мистецькі шедеври цієї країни, традиційні страви.
Кількість місць, які обов’язково треба відвідати туристам, просто вражає. Найбільш відвідуваними, крім інших, є Колізей, галерея Уффіці, Пізанська веж.
Колізей – найбільший амфітеатр Стародавнього Риму, символ імператорської могутності. Розташований у Римі на тому місці, де колись був ставок, що належав до «Золотого Будинку» імператора Нерона. Вміщав близько 50 000 глядачів. Будівництво цієї споруди розпочав римський імператор Веспасіан після перемоги в Юдеї, а закінчив у 80 р. н. е. імператор Тит, який ознаменував відкриття Колізею влаштуванням ігор, що тривали сто днів і коштували життя багатьом сотням гладіаторів і 5 тисячам диких звірів.
Галерея Уффіці – палац у Флоренції, сьогодні є одним із найбільших та найбільш значущих музеїв європейського образотворчого мистецтва.
Пізанська вежа – частина ансамблю міського собору Санта-Марія Маджоре в Пізі. Вежа є дзвіницею собору і примикає до його північно-східного кута. Знаменитий соборний ансамбль в Пізі – шедевр середньовічної італійської архітектури. Вежа відома тим, що нахилена вбік.
Отже, Італія – це дивовижна країна, яка варта того, щоб її відвідати та побачити всю красу на власні очі.

До заходу бібліотекарями було підготовлено тематичну книжкову викладку.

Немає коментарів:

Дописати коментар