пʼятницю, 10 липня 2020 р.

Скандинавські країн



В рамках Пункту європейської інформації пропонуємо цикл книжкових виставок «Європейське розмаїття: спадщина та цінності».

Північну Європу представляють скандинавські країни: Швеція і Норвегія розташовані на найбільшому півострові Європи – Скандинавському; Данія – на півострові Ютландія; до Ісландії потрібно пливти майже тисячу кілометрів Норвезьким морем; Фінляндію від Скандинавського півострова відокремлює Ботанічна затока.

І в історії, і в природі, і в культурі цих країн багато спільного. Всі вони – морські країни. Схожі й мови народів скандинавських країн. У кожної з них є й свої, притаманні тільки їй, особливості. Про національні надбання, дива північного краю дізнаємося в розділі книжкової виставки «Історія, культура і традиції». Художня література представлена окремим розділом.

Завітайте до Норвегії – країни рибалок і китобоїв; Фінляндії – країни лісорубів; Швеції – країни рудокопів, шахтарів, сталеварів. Данія зустріне вас соковитими луками і м’яким кліматом, в Ісландії поласуйте тріскою та оселедцями, а також тут вас зачарують вулкани й гейзери.

Пізнавайте Європу, вивчайте світ!


Немає коментарів:

Дописати коментар