понеділок, 3 серпня 2020 р.

Читай книгу! Дивися фільм!

Найкращі екранізації романів Еріха Марії Ремарка

Еріх Марія Ремарк –яскрава, талановита і романтична особистість. Доля письменника органічно переплітається з історією ХХ століття: дитинство і юність у кайзерівський час, Веймарська республіка і роки вигнання, проведені в США та Швейцарії. Він пізнав будні Першої світової війни, зумів передати трагізм скалічених доль цілого покоління, засуджував будь-які війни і понад усе ставив цінність людського життя.  

Життєвий біль автора, роман «На Західному фронті без змін» вийшов окремою книгою у 1929 році. Екранізований у 1930 легендарним кінематографістом Льюїсом Майлстоуном.

Пауль Боймер і його однокласники потрапили в окопи зі шкільної лави. Зіткнувшись з реаліями війни, юнаки не можуть повірити, що вона колись скінчиться, що настане мирне життя. В останньому кадрі глядач бачить не смерть головного героя, а руку, яка тягнеться за метеликом.

У нацистській Німеччині Ремарка звинуватили у пацифізмі й заборонили як фільм, так і книгу. 

  


Бюджет стрічки склав нечувані на той час гроші – 1,25 млн доларів. Команда зайняла ранчо площею більше 80 000 квадратних метрів і замовила такі кінематографічні іграшки, як 280-тонний кран для режисера Майлстоуна, а для спецефектів використали понад 9000 кілограмів пороху, 10 тонн динаміту, 6000 наземних мін і 20 німецьких гаубиць. До акторського складу увійшли 2000 американських колишніх військовослужбовців, які пройшли базову підготовку в Пруссії.

https://www.youtube.com/watch?v=4tpUCKFh-cw

 

Немає коментарів:

Дописати коментар