вівторок, 24 травня 2016 р.

Єврофест-2016

Серед заходів до Дня Європи, що відбулися в обласному центрі – «Єврофест-2016», який вже всьоме об’єднав діяльність євроклубів Кіровоградщини та проєвропейські громадські ініціативи, національні діаспори. Саме цього року у заході взяли участь понад 30 євроклубів м. Кіровограда та Кіровоградської області, ГО «Полонія», ГО «Нашіте Хора», ГО «САУ в Кіровоградській області», ГО «Розвиток».
Цього року «Єврофест» відбувся у Ковалівському парку у форматі баркемпу. У рамках заходу працювали творчі майстерні, інформаційні та ігрові палатки, діяли виставки кращих робіт талановитої молоді, присвячені Дню Європи, працювали форум-театри, які показали міні-етюди на тему європейських цінностей, дискусійний клуб «Угода про асоціацію: які можливості вона відкриває» тощо. Про особливості історії та культури країн Європейського Союзу можна було дізнатись під час презентацій євроклубів Кіровоградщини та національних товариств.
На запрошення Ради євроклубів Кіровоградської області Кіровоградського обласного центру дитячо-юнацької творчості – одного з організаторів «Єврофесту - 2016» наша бібліотека також долучилася до заходу. Бібліотекарі запропонували молоді – членам євроклубів шкіл області та мешканцям міста Кіровограда літературу з пункту європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся», а також для усіх бажаючих було проведено пазл-вікторину «Що я знаю про Європу?». Правильно відповівши на усі запитання, учасники з допомогою пазлів відкривали прапор Євросоюзу з картою України. Переможці отримували магніти з євросимволікою та закладки із зображенням бібліотеки.
Як завжди було людно на майстер-класі з арт-розпису «В європейському стилі». Тут малювали українську символіку, прапори країн Євросоюзу.

Немає коментарів:

Дописати коментар